Diéták harca

Bakker, lefogyok csomagok

Egy friss kutatás szerint egyértelmű, hogy a cukorszegény diéta a nyerő.

diéták harca

Nem csak a fogyás miatt. Bár sokaknak nem meglepő az eredmény, ezzel együtt érdekes.

diéták harca

Amerikai kutatók összevetették az alacsony zsír- és szénhidráttartalmú diétát. Megnézték, hogy melyik étrend eredményez nagyobb mértékű a fogyást, emellett azt is vizsgálták, hogy a két diéta milyen hatással van az szív- és érrendszeri betegségekre.

A vizsgálatban összesen olyan ember - nők és férfiak vegyesen - vett részt, akik nem szenvedtek sem szív- és érrendszeri betegségekben, sem cukorbetegségben.

diéták harca

Az egyik csoport tagjainak alacsony szénhidráttartalmú étrendet írtak elő, naponta 40 grammnál kevesebb szénhidrátot ehettek összesen. A másik tábor tagjai pedig zsírszegény menüt kapott, a napi fogyasztás maximum 30 százaléka lehetett zsírból.

A szereplők testúlyát és a szív és érrendszeri betegségek mérhető kockázati tényezőit koleszterinszintet, trigliceridszintet folyamatosan vizsgálták - ismertette a kutatás Annals of Internal Medicine című tudományos folyóiratban megjelent részleteit az Élelmiszer-biztonsági Szemelvények diéták harca száma. A végeredményből kiderült, hogy alacsony szénhidráttartalmú étrend hatékonyabb volt, e csoport tagjai többet fogytak és a szív- és érrendeszi betegségek kockázata is nagyobb mértékben csökkent, mint a zsírszegény csoportban.

diéták harca

Ebből adódóan az amerikai kutatók azt javasolják: akik fogyni szeretnének vagy csökkenteni kívánják a szív és diéták harca betegségek kockázatát, azok a álljanak rá az alacsony szénhidráttartalmú étrendre, a kutatás szerint eredményesebb, mint a zsírszegény társa, persze ettől még nem szabad mértéktelenül enni a zsíros kajákat. A Táfelspicc diétaenciklopédiáját itt olvashatja el.

diéták harca

A szakirodalom szerint egyébként a diéta mellé kell a mozgás is, a kettő együtt biztosan jobb eredménnyel kecsegtet. Nagyon leegyszerűsítve: akik sokat mozognak, könnyebben lebontják a szénhidrátokat, zsírokat.

diéták harca

Nem véletlen, hogy az amerikai Harvard Egyetem táplálkozási piramisán is helyet kapott a mozgás. A piramist a Harvard School of Public Health állította össze, a magyar verzió pedig Kukor Zoltán, a Sote oktatójának "Táplálkozás" című konzultációs jegyzetéből származik.

  • A diéták harca - a diéták tudományos összehasonlítása
  • Fogyás bergen megye

Olvassa el is